RKUVC - Twyford Comets Cupmatch 2018

RKUVC - Twyford Comets Cupmatch      Uitslag: 3 - 1

Dinsdagavond stond de grote finale van wederom een zeer geslaagde uitwisseling met onze engelse vrienden op het programma: the cupmatch. Het hoogtepunt van iedere uitwisseling, een wedstrijd die altijd barst van de spanning en de strijd. Na een goede overwinning in de oefenpot tegen Berg was duidelijk dat the Comets maar met 1 doel de oversteek gemaakt hadden, de cup mee terugnemen naar Engeland. Het vertrouwen van de ploeg was dan ook gestegen. Maar aan vertrouwen ook geen gebrek in het kamp van UVC, met de finale in Engeland nog in het achterhoofd. Hoe korter de wedstrijd naderde, hoe meer spanning er begon op te spelen. De beide elftallen betraden het veld, onder begeleiding van nog jongeren beloftes van os UVC'ke, en een zee van geluid veroorzaakt door het grote aantal toeschouwers. Nadat de vuurwerkdampen en de laatste echo's van de volksliederen waren vervaagt, kon de grote wedstrijd dan eindelijk beginnen. Direct vanaf de aftrap was de spanning in beide elftallen te zien. Met lange ballen werd de bal voortdurend uitgewisseld tussen UVC en the Comets. De spelers bleven kort bij hun man, en het initiatief om risico te nemen werd in de beginfase even uitgesteld. Nadat beide teams de begin spanning een beetje waren kwijtgeraakt, ontstond een aantrekkelijke en fysieke pot voetbal. 2 teams die aan elkaar gewaagd waren. Echter UVC wist op den duur meer te creëren en heeft enkele grote kansen op een haar na gemist. Het zou toch niet zo een wedstrijd worden.... hebben we een aantal keren gehoord. Aanvallen, kansen creëren, maar de bal er maar niet in krijgen. Tot op een bepaald moment een overtreding werd gemaakt even buiten de 16, en Huub achter de bal ging staan. Huub nam de vrije trap en de bal ging direct op doel. The Comets probeerde de bal nog weg te werken maar tevergeefs, GOAL UVC 1-0. Het publiek ontplofte en spelers vlogen over elkaar heen. Daar was dan de verdiende voorsprong. Echter, er was nog een lange weg te gaan. Na de rust hetzelfde beeld, een gelijkopgaande wedstrijd met de beste kansen voor UVC. 1-0 is een gevaarlijke stand moest Jules gedacht hebben, en zette een mooie aanval op vanuit het midden. Jules kreeg de bal terug en schoot beheerst binnen, GOAL UVC 2-0. Dit moest goed gaan komen nu. Echter de engelse waren niet gekomen om op te geven. Direct na de 2-0 schoot een van the Comets van ver op goal, en met succes, een onhoudbare bal voor onze keeper Yarno. Het geloof was uiteraard meteen terug bij the Comets, en zo ook de spanning binnen de wedstrijd. Totdat Sem A aan de bal kwam en aan alle onzekerheid een einde maakte door beheerst af te ronden. GOAL UVC 3-1. De Cup was binnen, en blijft in Ulestraten! Na afloop van de wedstrijd is er nog feest gevierd en op een mooie manier afscheid genomen van onze Engelse vrienden. Een onvergetelijke reis en traditie, die voort moet blijven gaan!