Bezoek Twyford Comets aan Ulestraten

Vorige week stond weer de jaarlijkse ontmoeting tussen RKUVC en Twyford Comets op het programma. Ditmaal kwamen de Engelse gasten naar Ulestraten voor de 37e uitwisseling.

Vrijdagavond kwam de bus aan op het Dorpsplein, waarna in  Brasserie Brocante de gasten aan de gastgezinnen werden gekoppeld. Na het verorberen van een lekker broodje, togen de kinderen alvast naar hun huis voor 6 dagen, na een lange reis. De zaterdag werd volledig doorgebracht in Bobbejaanland, waar het extra sjiek was door de Halloween engerikken, spookhuizen en versieringen. Zondagochtend stond in het teken van het mini-mix toernooi, waarin Twyford Comets werd gemengd met een gedeelte van de spelers van Uvc JO15/13/12. Er werden leuke wedstrijdjes gespeeld en de 1e contouren van het Engelse spel werden al zichtbaar. Na afloop werden de hongerige magen gestild door een perfect verzorgde lunch van de ouders. In de namiddag bezochten we de spannende Eredivisie wedstrijd Fortuna Sittard - De Graafschap. Maandagochtend vertrokken we om 07.00 uur (!) naar PSV, waar een jeugdtraining werd gegeven aan het Engelse team op de Hertgang. Ook kregen we een stadiontour met bezoek aan het museum en de fanshop. ‘s avonds werd de vriendschappelijke wedstrijd sv Berg’28 JO15-2 - Twyford Comets gespeeld. De Engelsen waren de 2e helft iets sterker en wonnen met 0-3. Na afloop trakteerde het zeer gastvrije sv Berg op broodjes en drankjes voor iedereen. En toen was het helaas alweer dinsdag, de belangrijkste dag.. Tijd voor de Cupmatch! We startten met een bezoek aan het Amerikaans oorlogskerkhof in Margraten, waar zelfs de meest drukke Engelse spelertjes stil werden. Hierna even loslaten en lekker zwemmen bij Mosaqua. De middag werd afgesloten met een bezoek aan Maastricht voor de aanschaf van souvenirs en het bekijken van de mooie straten en gebouwen. De avond viel en om 18.40 uur kwamen de matadoren het veld op met vuurwerk en begeleid in de line-up door de jongste Uvc-ers van JO7/8/9, allemaal keurig in nieuw trainingspak. Max Meijers blies de volksliederen over het veld, de handen werden geschud en vanaf nu waren Uvc en Twyford even geen vrienden. De Cupmatch ging van start. Het bleef lang erg spannend, maar Uvc was iets sterker en door een 3-1 overwinning bleef de Cup mooi in Ulestraten. Aan het einde van de wedstrijd viel de Engelse speler Blake uit met een gebroken voet. Dit was een domper op de feestvreugde. Wij wensen Blake veel beterschap en een spoedig herstel. Na afloop werden in de kantine de medailles omgehangen en de Cup uitgereikt aan Uvc. De spelers waren nu weer dikke vrienden en het feestje ging verder in de Notenbalk. De gastgezinnen werden bedankt door de gasten en Uvc werd door Twyford Comets uitgenodigd om volgend jaar weer naar Engeland te komen. Uiteraard namen wij deze uitnodiging weer graag aan en zo zullen we in de herfstvakantie weer 6 dagen naar Twyford gaan. Rene Janssen (Banaan/Banana) werd nog in het zonnetje gezet met zijn 25 jarig jubileum. Rene heeft te kennen gegeven het stokje te willen overdragen en sluit hiermee zijn deelname aan het Engeland Comité af. Heel hartelijk dank Rene voor alles wat je in die 25 jaar gedaan hebt! Woensdagochtend  werd er afscheid genomen en reed de bus weer het Dorpsplein af. Het waren weer 6 heerlijke dagen, met een mooi en druk programma, voornamelijk in het tekenen van voetbal en de verbroedering tussen Twyford Comets en RKUVC. Wij hopen nog vele jaren door te kunnen gaan met deze uitwisseling. Wij willen graag bedanken: Nieuwe shirtsponsor EY, Cafe feestzaal de Notenbalk, Brasserie Brocante, Rovi Sport, sv Berg’28,Groothandel Smulders, alle gastgezinnen, alle ouders en alle Uvc-ers die op welke manier ook hebben meegeholpen.